Over ons

Wij ontzorgen onze klanten van A tot Z.

Dit begint bij de bestelmogelijkheden, want inkopen bij Flora-Ned BV kan op meerdere manieren.

Logo Flora-Ned
  1. Webshop Wij hebben een geavanceerde webshop waar je het complete assortiment in kunt vinden. Deze wordt elke dag up-to-date gehouden om altijd het grootste assortiment aan te kunnen bieden.
  2. Mail/WhatsApp Ook is het mogelijk om bestellingen telefonisch, via mail of WhatsApp aan ons door te geven. Wij gaan ervoor om de klant zoveel mogelijk te ontlasten in zijn inkoopbehoefte.
  3. KOA Het is ook mogelijk om zelf je inkopen te doen via KOA (Kopen Op Afstand) op ons administratienummer. Op deze manier kun je alle producten die aan de klokken van Royal FloraHolland geveild worden zelf (of samen met ons inkoopteam) inkopen voor de beste prijzen.

Ook kunnen wij de inkoop verzorgen op je eigen kopersnummer. Dan huur je ons dus gewoon voor een vast percentage in als je eigen inkoper. Hiervoor is het wel nodig om een administratienummer bij Royal FloraHolland te hebben.

De beste kwaliteit planten en bloemen

Ons inkoopteam loopt ’s morgens langs de opgestelde bloemen en planten om een goed beeld te hebben van wat er die dag geveild gaat worden. We maken hier ook foto’s van. Dus geïnteresseerde klanten kunnen deze via WhatsApp doorgestuurd krijgen. Dan hebben dus ook de klanten die via KOA inkopen de benodigde productinformatie om de beste handel te kunnen kopen.

Wij doen onze inkopen aan de klokken van de belangrijkste vestigingen van Royal FloraHolland, te weten RFH Naaldwijk, RFH Aalsmeer en RFH Rijnsburg. Wij werken ook samen met een aantal partnerbedrijven die sterk zijn in wat ze doen. Hierdoor kunnen onze klanten ook profiteren van de beste kwaliteit bloemen en planten voor de juiste prijzen.

Maak kennis met het team

Planten

Raymond Nederpel

Na jarenlang als inkoper bij verschillende bedrijven te hebben gewerkt, besluit Raymond Nederpel in 2007 voor zichzelf te beginnen. Hij richt Flora-Ned BV op; een inkoop- en exportbedrijf van zowel gangbare als exclusieve planten. Flora-Ned B.V. belevert groothandels, tuincentra, bloemenwinkels en lijnrijders in o.a. Nederland, België, Frankrijk, Denemarken, Slowakije en Engeland.

Ons sterke punt is dat wij dagelijks verse bloemen en planten inkopen; zowel klokinkoop bij de veiling als directe inkoop bij kwekers in binnen- en buitenland, waardoor er niet of nauwelijks vanuit voorraad gewerkt wordt. In onze webshop kunt u op het moment dat het u uitkomt producten bekijken, vergelijken en direct bestellen. Wij controleren dagelijks het beschikbare aanbod en vullen dit verder aan.

Richard van Erk

Flora-Ned BV maakt als bedrijf in die jaren een zodanige groei door, dat Raymond op zoek gaat naar iemand waarmee hij Flora-Ned BV verder kan uitbouwen. In maart 2012 gaat hij een samenwerkingsverband aan met Richard van Erk.

Richard is al ruim 20 jaar actief in de bloemen- en plantenbranche. Eerst op het Bemiddelingsbureau van FloraHolland en later ook als inkoper bij diverse exporteurs.

Planten
Planten

Stefan van Roon

Stefan is de boxchef van Flora-Ned BV. Hij is in dienst sinds maart 2016 en heeft veel plezier in z’n werk. Stefan heeft voordat hij bij Flora-Ned BV kwam werken al veel ervaring opgedaan in kwekerijen als bedrijfsleider in de Orchideeën en Bromelia’s.

Bij Flora-Ned BV zorgt hij voor het aanmelden en de verlading van alle gekochte producten. Dus snijbloemen, potplanten en alles wat verder door de box rolt heeft Stefan in de gaten. Ook verzorgt hij het interne transport, dat houdt in dat hij de producten bij onze klanten in de veiling aflevert.

Kwaliteitscontrole

Nadat we de door onszelf of door de klant ingekochte producten op onze locatie binnen hebben gekregen beginnen we met de kwaliteitscontrole. Het is heel belangrijk om de juiste kwaliteit te kunnen garanderen zoals het ook ingekocht is. Als er producten zijn die niet aan de gestelde normen voldoen sturen wij ze retour naar de afdeling keur op de veiling. We gaan dan ook op zoek naar een vervangend product en zullen dit in overleg met de klant met de overige ingekochte producten mee op transport sturen.

Image
Image

Verkoop uit voorraad

Wij verkopen de belangrijkste producten ook vanuit voorraad. Ons inkoopteam houdt de schommelingen in de markt elke dag in de gaten en hierdoor kunnen wij altijd inspelen op eventuele prijsverhogingen. De voorraad bieden wij uiteraard ook via de webshop aan.

Producten op transport of zelf af komen halen op de veiling

Voor de bezorging van de producten hebben wij in elke regio in Nederland een samenwerking met de beste transportbedrijven. Wij hebben hiervoor gekozen, omdat wij dan kunnen blijven doen waar we goed in zijn en dat is het in- en verkopen van de mooiste bloemen en planten.

Ook is het mogelijk om de producten in onze box af te komen halen. Afhalen kan met een personenauto tot en met een grote vrachtwagen en alles wat daar tussen zit. We hebben de beschikking over 2 laaddocks, dus dat is ideaal voor de grotere bestellingen. En in de box kunnen personenauto’s en busjes geparkeerd worden om de bloemen en planten in te laden.

Na een lekkere bak koffie of thee en weer even bijgepraat te hebben kunnen de klanten weer terug naar de winkel om de ’s morgens ingekochte producten dezelfde dag nog in de winkel te hebben staan.

Image

Wij sturen de producten af hoe de klant dit wil. Als er meerdere vestigingen of winkels zijn kunnen we het ook per vestiging opsplitsen. De klant bepaalt!

We zorgen dat alle karren transportklaar neergezet worden voor de transporteurs, zodat de producten in de beste conditie bij de winkel aankomen.

Wij zijn trots op onze partners:

Wij sturen de producten af hoe de klant dit wil. Als er meerdere vestigingen of winkels zijn kunnen we het ook per vestiging opsplitsen. De klant bepaalt!

We zorgen dat alle karren transportklaar neergezet worden voor de transporteurs, zodat de producten in de beste conditie bij de winkel aankomen.

Ruimte

We zijn gevestigd in een boxruimte op locatie FloraHolland vestiging Naaldwijk. Hier delen we de ruimte met Stokman bloemenexport, waar wij een hele goede samenwerking mee hebben. We hebben de beschikking over 2 laaddocks, dus ideaal voor de verlading van grote en kleinere bestellingen. Tevens is het mogelijk om in de box de handel te komen laden met de auto of busje.

Image

Direct kennismaken

Vul hieronder je gegevens in om nader kennis te maken. Je bent bij ons op het bedrijf welkom voor een kop koffie of wij komen naar jullie locatie toe.